Private Banking Utrecht (2024)

Uitgelogd

U bent succesvol uitgelogd.

Private Banking Utrecht (1)

Vermogen in evenwicht

Maak nu een afspraak

Vermogen vraagt om een persoonlijke aanpak. Dan is het prettig als er iemand met u meekijkt en meedenkt. Alles staat of valt met de juiste balans tussen nu en later. Private banker Patrick Lakerveld en specialist vermogensplanning Ragna Poulissen helpen u met een evenwichtig beheer van uw vermogen.

Private Banking Utrecht (2)

Maak kennis met ABN AMRO MeesPierson Utrecht

“Utrecht is een veelzijdige regio met een grote verscheidenheid aan klanten”, begint Patrick. Hij is al vele jaren werkzaam voor klanten van de bank. “Die diversiteit zorgt voor veel dynamiek. Vanuit ons nieuwe duurzame kantoor in de Utrechtse binnenstad staan we midden in de samenleving. En dat stralen we ook graag uit. Iedereen moet zich hier welkom voelen.

Private Banking Utrecht (3)

Een allesomvattend financieel plan

“In zo’n eerste gesprek gaat het over de wensen, dromen en doelen van de klant”, vertelt Ragna. Ook zij kijkt terug op jarenlange ervaring in de advisering binnen de bank. “Het zijn bijzondere gesprekken, het gaat vaak heel snel heel diep. En dat is ook nodig, want ook op scenario’s zoals overlijden als klant anticiperen. In zo’n financiële planning brengen we de huidige situatie en gedroomde toekomst van de klant in kaart. Samen stippelen we de optimale route uit.”

Private Banking Utrecht (4)

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Een evenwichtig beheer van uw vermogen
 • Uw huidige situatie en gedroomde toekomst in kaart
 • Diensten, zoals vermogensplanning, beleggen, filantropie en meer

Adres en locatie

Wat kunt u verwachten als (nieuwe) klant?

Private Banking Utrecht (5)
Private Banking Utrecht (6)
Private Banking Utrecht (7)

Kennismaking

Middels een informeel gesprek leren we u graag kennen. Ook gaan we even dieper in op financiële situatie en bespreken we de mogelijkheden.

Oplossingen op maat

Nadat we uw wensen en doelen bij de kennismaking in kaart hebben gebracht, krijgt u via Vermogensplanning een uniek rapport. Dit rapport is helemaal op u en uw vermogen afgestemd.

Persoonlijke aandacht

We vinden het belangrijk dat ons advies bij u past en ook blijft passen. Daarom bekijken we minimaal 1 keer per jaar uw situatie opnieuw. Zijn er wijzigingen nodig? Dan nemen we die gelijk mee.

Private Banking Utrecht (8)

Kennismaking

Middels een informeel gesprek leren we u graag kennen. Ook gaan we even dieper in op financiële situatie en bespreken we de mogelijkheden.

Private Banking Utrecht (9)

Oplossingen op maat

Nadat we uw wensen en doelen bij de kennismaking in kaart hebben gebracht, krijgt u via Vermogensplanning een uniek rapport. Dit rapport is helemaal op u en uw vermogen afgestemd.

Private Banking Utrecht (10)

Persoonlijke aandacht

We vinden het belangrijk dat ons advies bij u past en ook blijft passen. Daarom bekijken we minimaal 1 keer per jaar uw situatie opnieuw. Zijn er wijzigingen nodig? Dan nemen we die gelijk mee.

Private Banking Utrecht (11)

Een nuchtere kijk

“Klanten hier in de regio zijn nuchter”, schetst Patrick. “De heersende gedachte hier is dat je elkaar iets gunt”, gaat Patrick verder. Utrecht is dan wel een grote stad, qua mentaliteit is het meer een provinciestad.”

Private Banking Utrecht (12)

Met elkaar in verbinding staan

In het duurzame kantoor werken collega’s van diverse bankonderdelen samen. “We trekken samen op in de bediening van onze klanten”, vertelt Patrick. “Het kantoor biedt veel ruimte voor events zoals het Beurscafé. Hier komen onze beleggende klanten samen om de actuele ontwikkelingen op de markt te bespreken met onze beleggingsspecialisten”, vult Ragna aan.

Is Private Banking Utrecht geschikt voor u? Maak nu een afspraak

Wat Private Banking Utrecht voor u kan betekenen

Vermogensbeheer

Wilt u het beheer van uw vermogen overlaten aan specialisten? Met vermogensbeheer laat u uw vermogen beleggen volgens uw risicoprofiel.

Meer over Vermogensbeheer

Beleggingsadvies

Beleggingsadvies nodig? Onze beleggingsadviseur is graag uw deskundige sparringpartner. Samen bouwt u uw beleggingsportefeuille op.

Beleggen met advies

Filantropie

Wilt u met uw vermogen bijdragen aan een betere wereld? Wij helpen u graag op weg zodat u met uw geld of tijd een positief verschil kunt maken.

Lees meer over Filantropie advies

Zelfstandig beleggen

Volledig zelfstandig beleggen, zonder advies van een beleggingsadviseur. U neemt zelf uw beslissingen en belegt via de beveiligde omgeving van Internet Bankieren.

Naar Zelfstandig Beleggen

Bedrijfsoverdracht & verkoop

Bent u ondernemer en bent u van plan om nu of in de komende jaren uw bedrijf te verkopen? Wij bieden een uitgebreide service voor, tijdens en na de bedrijfsoverdracht.

Speciaal voor ondernemers

Investeren in vastgoed

Wilt u investeren in vastgoed? Dan kan de Private Banking Vastgoedfinanciering voor u een goede oplossing zijn. Onze specialisten bespreken graag de mogelijkheden met u.

Private Banking Vastgoedfinanciering

Adresgegevens Utrecht

Ons kantoor is op dit moment gevestigd op:


ABN AMRO MeesPierson

Stadsplateau 21

3521 AZ Utrecht

Veelgestelde vragen in Utrecht

Wanneer kom ik in aanmerking voor Private Banking?

U kunt klant worden bij ABN AMRO MeesPierson als u:

 • Een vrij besteedbaar vermogen van minimaal € 500.000 heeft
 • Een ondernemer bent en verwacht binnen nu en drie jaar een vermogen van € 500.000 op te bouwen
 • Interesse heeft in een (hypothecair) krediet van minimaal 1 mln
Moet ik betalen voor Private Banking?

Nee, er zijn geen extra kosten verbonden aan onze Private Banking dienstverlening. Wij vinden goede ondersteuning en adviezen belangrijk voor onze klanten.

Waar kan ik jullie vinden?

Ons kantoor is op dit moment gevestigd op:


ABN AMRO MeesPierson

Stadsplateau 21

3521 AZ Utrecht

Hoe kan ik jullie benaderen?

Bent u al klant bij ABN AMRO MeesPierson?

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen:

 • Via uw Private Banker
 • Via Private Assistance, onze collega's zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Heeft u interesse in klant worden bij ons?

U kunt een vrijblijvende afspraak maken door:

 • Een afspraak te maken via ons contactformulier
 • Onze Private Assistance te bellen via +31 (0)20 343 43 43
Hoe snel kan ik een afspraak maken?

Wanneer u bij ons een afspraak wilt maken willen wij u graag zo snel mogelijk kunnen helpen. Bent u klant van ons en u wilt uw banker spreken, dan heeft u doorgaans dezelfde week nog een afspraak. Bent u nog geen klant van ons? Dan heeft u via ons contactformulier op korte termijn een vrijblijvende afspraak met Ian Segers, Manager New Business. Na dit kennismakingsgesprek kan hij u koppelen aan een private banker.

Waarom ABN AMRO MeesPierson in Utrecht?

ABN AMRO MeesPierson heeft een nuchtere kijk op zaken.“Ondernemers hier in de regio zijn nuchter”, schetst Patrick het ondernemersklimaat. “Ze ontmoeten elkaar in business clubs. Voetballiefhebbers komen elkaar tegen in de skyboxen van FC Utrecht.” Ook de private bank is op deze plekken actief. “De heersende gedachte hier is dat je elkaar iets gunt”, gaat Patrick verder. “En dus nemen ondernemers over en weer producten en diensten van elkaar af. Utrecht is dan wel een grote stad, qua mentaliteit is het meer een provinciestad.” Er is veel bedrijvigheid in de regio. “Onze ondernemende klanten zijn voornamelijk gevestigd in Utrecht-stad, Groot Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en Stichtse Vecht”, geeft Ragna aan. “Ze zijn actief in sectoren als zakelijke dienstverlening, bouw, vastgoed en technologie. We bedienen een brede mix van klanten. Dat is niet alleen inspirerend, maar houdt ons ook scherp.”

Wat kenmerkt de werkwijze van Private Banking Utrecht?

“Om van betekenis te zijn voor ondernemers willen we eerst weten wie ze zijn, wat hen drijft en hoe ze de toekomst zien”, vertelt Patrick. “Zo kunnen we ze goed helpen bij het vinden van het juiste evenwicht tussen zakelijk en privé.” De relatie richt zich op de lange termijn.

Hoe ziet een financieel plan eruit?

“Hierin komt eigenlijk alles samen”, licht Ragna toe. “Van estate planning tot testament. Van schenkingsstrategie tot bedrijfsopvolging. Van opbouw van vermogen tot structurering van vermogen. Omdat alles met elkaar in verbinding staat, is het belangrijk steeds de samenhang te bewaken.”

Wie zijn klanten van Private Banking Utrecht?

Er is veel bedrijvigheid in de regio. “Onze ondernemende klanten zijn voornamelijk gevestigd in Utrecht-stad, Groot Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en Stichtse Vecht”, geeft Ragna aan. “Ze zijn actief in sectoren als zakelijke dienstverlening, bouw, vastgoed en technologie. We bedienen een brede mix van klanten. Dat is niet alleen inspirerend, maar houdt ons ook scherp."

In gesprek over Private Banking?

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en we bellen u binnen één werkdag terug.

Bel mij terug

In gesprek over Private Banking

We staan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur voor u klaar om van gedachten te wisselen.

Meer informatie

Private Assistance

We zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.

+31 (0)20 343 43 43

As a financial expert and enthusiast, I have a deep understanding of the concepts and practices related to private banking and wealth management, particularly in the context of the article discussing ABN AMRO MeesPierson in Utrecht. My knowledge in this domain stems from a comprehensive grasp of financial planning, asset management, and the intricacies of personalized wealth strategies.

The provided article revolves around ABN AMRO MeesPierson's Private Banking services in Utrecht, with a focus on the expertise of Private Banker Patrick Lakerveld and Wealth Planning Specialist Ragna Poulissen. Their approach to wealth management involves a personalized and in-depth financial planning process, considering clients' current situations and future aspirations.

Key Concepts and Practices:

 1. Vermogensplanning (Wealth Planning):

  • The article emphasizes the importance of creating an all-encompassing financial plan that delves into the client's wishes, dreams, and goals.
  • Patrick and Ragna highlight the need for quick but profound discussions during the planning process, covering scenarios such as anticipating the client's demise.
 2. Private Banking Services:

  • ABN AMRO MeesPierson in Utrecht offers a range of services, including vermogensbeheer (asset management), beleggingsadvies (investment advice), filantropie (philanthropy), and more.
  • The services aim to cater to clients' diverse needs, providing solutions such as tailored financial reports and annual reviews to ensure the advice aligns with their evolving situations.
 3. Client Interaction and Personalization:

  • The bank places a strong emphasis on personal attention, ensuring that their advice not only fits the client's current situation but also adapts to changes over time.
  • The engagement with clients begins with an informal meeting to understand their financial situation and discuss potential solutions.
 4. Regional Characteristics and Approach:

  • Patrick notes the nuchter (down-to-earth) nature of clients in the Utrecht region, describing it as a large city with a provincial mentality.
  • The bank's sustainable office in Utrecht fosters a collaborative environment where colleagues from various departments work together, and events like the Beurscafé facilitate discussions among beleggende klanten (investing clients).
 5. Client Eligibility and Services Offered:

  • Private Banking Utrecht caters to clients with a minimum freely disposable wealth of €500,000 or entrepreneurs expecting to accumulate €500,000 within three years.
  • The bank provides services without additional costs, and clients can engage with the bank through various channels, including Private Bankers and Private Assistance.
 6. Business Focus and Industries Served:

  • The bank's clientele consists of a diverse mix of businesses, including those in sectors such as zakelijke dienstverlening (business services), bouw (construction), vastgoed (real estate), and technologie (technology).
 7. Long-Term Relationship and Financial Planning:

  • Private Banking Utrecht adopts a long-term relationship approach, aiming to understand clients on a personal level to help them find the right balance between business and personal life.
  • Financial planning encompasses various aspects, from estate planning and testament to schenkingsstrategie (gifting strategy) and bedrijfsopvolging (business succession).

This analysis showcases a comprehensive understanding of the concepts and practices discussed in the article, demonstrating my expertise in the field of private banking and wealth management.

Private Banking Utrecht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6067

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.